Simon Häggström
Simon Häggström

Månedens stemme Simon Häggström

Simon Häggström er en svensk forfatter og politiinspektør, som igennem 11 år har specialiseret sig i prostitution og traffickingnetværk. Han arbejder nu som city-betjent i Stockholm og har skrevet to meget omtalte fagbøger, Skugganslag (2016) og Nattstad (2017). Udnyttet (Originaltitel: Flickorna som sprang) er hans romandebut og første del i en ny krimiserie.

af

- d. 01. oktober 2022

 

Fordi jeg både arbejder som forfatter og politibetjent har jeg meget begrænset tid tilovers, og derfor er jeg også meget kræsen med, hvilke bøger jeg gider læse. Jeg vil kun læse bøger, som jeg virkelig synes godt om, og jeg har intet problem med at lægge en bog fra mig, hvis den ikke lever op til mine forventninger. Som forfatter forsøger jeg at læse lige så meget, som jeg skriver, og jeg er vel lidt af en alsidig læser, selvom jeg har en forkærlighed for særlige genrer.

Når det gælder mine favoritbøger, så er det ikke svært for mig at vælge. Hele årsagen til, at jeg i sin tid blev politibetjent, er kriminalkommisær Martin Beck og hans kollega Gunvald Larsson. Derfor er det naturligvis også de 10 krimibøger om Beck, skrevet af Maj Sjöwall og Per Wahlöö, som er mine all-timefavoritter. Selvom bøgerne er skrevet i 1960- og 70’erne, så synes jeg stadig de er meget aktuelle i dag. Sjöwall og Wahlöö beskriver samfundsudviklingen i kombination med politiarbejdets udfordringer og bagsider på en måde, som er skræmmende tæt på virkeligheden. Jeg synes stadig, at serien om Martin Beck og hans kollegaer er blandt det bedste, jeg nogensinde har læst.

En anden bogserie, som jeg elsker, og som jeg ikke synes får nok opmærksomhed i dag, er de klassiske bøger om Narnia skrevet af C.S. Lewis. Nogle tror fejlagtigt, at bøgerne om Narnia kun er for børn, hvilket er enormt synd, eftersom bøgerne er en guldgrube for voksne. C.S. Lewis lykkes virkelig godt med at skabe et helt andet univers, hvor man som læser bliver opslugt allerede fra første side. Det er en historie, som formidler alle de følelser, man som læser kan ønske sig; spænding, glæde, sorg, kærlighed og vrede. Der eksisterer også en dybere dimension i Narnia-fortællingerne, hvor C.S. Lewis leverer et tydeligt budskab om forsoning og tilgivelse, som jeg synes, er fascinerende. At træde ind i en fantasiverden, som den i Narnia, er som litterær terapi for mig, og hjælper mig med at slappe af i en ellers virkelig stresset hverdag.

Afslutningsvist vil jeg anbefale en af mine svenske yndlingsforfattere, som hedder Johan Theorin. I Johans bøger blandes spænding med overnaturlige elementer, og der findes en dyb mystik i hans historier, som gør at man som læser har svært ved at lægge bogen fra sig. Hans bøger er virkelig uhyggelige!

 

Simon Häggströms nye bog: 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner