Månedens stemme Sofie Lassen-Kahlke

Forfatter og skuespiller Sofie Lassen-Kahlke er netop nu aktuel med sin første krimi / mysterium. Læs med og se hvad Sofie selv læser. 

af

- d. 31. oktober 2023

 

Lige nu ligger Iben Mondrups Bjørn på mit natbord. Jeg har ventet på den, siden jeg læste sidste linje i hendes forrige bog, Vittu.

Jeg er først lige startet men glæder mig til at være rigtig i gang med den.

Bogen Tabita, som er nr 1 i hvad jeg tænker man godt kan kalde en trilogi er en af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst.

Den handler om det danske par Berthel og Eva, som tager til Grønland, hvor han skal arbejde. Berthel ender med at få et barn med deres grønlandske hushjælp Abelone, og Berthel og Eva ender med at passe netop det barn og storesøsteren Tabita og de ender til sidst med at tage børnene med til Danmark.

Iben Mondrup skriver så medrivende og rørende, at jeg ikke kunne lægge de to første bøger fra mig, selvom jeg til tider væmmedes. Men hun skriver også psykologisk så godt, at jeg enkelte gange blev i tvivl om det personerne i bogen foretog sig rent faktisk var rigtigt eller forkert, fordi hun formår at skabe et helt ægte liv i alle karaktererne.

At historien foregår i - og om Grønland, gør blot historien endnu mere fantastisk. Jeg har ofte hørt om problematikken med de grønlandske børn, der kom til Danmark men ikke før dykket ned i den. Men efter at have læst de her bøger, er man ikke længere et eneste sekund i tvivl om det uhensigtsmæssige i at så mange børn deroppe fra skulle til Danmark og jeg oplevede en kæmpe kærlighed til de børn i hendes bøger. 

 

Køb Sofies nye bog her: 

 

Køb Sofies anbefalinger her: 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner