Månedens stemme - Lone Theils
Månedens stemme - Lone Theils

Krimiforfatter, Lone Theils anbefaler

Krimiforfatter, Lone Theils, anbefaler som Månedens stemme i juli, Elly Griffiths forrygende krimier, der foregår i Norfolk og har en fantastisk hovedperson i arkæologen Ruth Galloway.

af

- d. 01. juli 2019

Jeg har læst uendeligt mange krimier. Rigtig mange. Faktisk så mange, at jeg er nødt til at rationere mig selv, så det kun er hver tredje bog jeg lægger på natbordet, der må være krimi. Det betyder, at jeg er nødt til at være ekstra kræsen med hvad jeg læser. Men der er en håndfuld forfattere jeg altid vælger til og den nyeste på listen er Elly Griffiths, der skriver om den befriende realistiske knogleekspert Ruth Galloway, der bor i udkanten af marsken i hvad man nok ville kalde Udkantsengland. Hvis man som jeg er anglofil med en særlig interesse i historie, er det en perfekt serie at kaste sig over. Her er en vidunderlig blanding af fascinerende arkæologi, fortælleglæde og Ruths tørre humor, mens hun forsøger at jonglere karrieren som fremtrædende forsker med et forhold til politimanden Nelson, der er ulykkeligt gift og senere rollen som enlig mor.  Som heltinde er hun hverken fejlfri eller velklædt, og det er dejligt befriende at kunne heppe på en hovedperson, der egentlig prøver at gøre det rigtige, men er fyldt med tvivl og bekymring over at kunne slå til. Læg dertil en mildest talt excentrisk druide-ven og det er lige præcis den form for quirky engelsk krimi jeg elsker.  Hver gang jeg dykker ned i en ny Ruth Galloway-bog, får jeg lyst til at tage den i tasken og tage det næste fly til Norfolk, hvor man kan gå rundt i de stadigt eksisterende historiske kulisser, som romanens sider er så fulde af. Tidligere på året fik jeg mulighed for at interviewe Elly Griffiths på hendes hjemmebane og det gav mig en ekstra forståelse af hvor meget Norfolks rige historiske arv og det storslåede landskab har betyder for Ruth Galloways historie. 

Det er bare at gå i gang og glæde sig over at der er masser af gode bind på vej. 

 

Der er foreløbig 4 bøger i serien: 

 

Der er også nyt fra Lone Theils selv. Krimiforfatterens nye bog kan købes her:


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner