Oversigt over krimiserien om Carl Mørck og Afdeling Q
Oversigt over krimiserien om Carl Mørck og Afdeling Q

Rækkefølgen på Jussi Adler-Olsens krimiserie om Afdeling Q

Det er ikke altid lige nemt at finde rundt i rækkefølgen på bogserier. Derfor har vi lavet en oversigt over Jussi Adler-Olsens spændingsfyldte serie om Afdeling Q, med Carl Mørck, Assad og Rose. Den 10. og sidste bog i serien, Syv m2 med lås, udkommer den 02.11.23.

af

- d. 17. august 2023

Jussi Adler-Olsen, med det borgerlige navn Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen, debuterede i 1997 som skønlitterær forfatter med Alfabethuset. I 2007 stiftede vi for første gang bekendtskab med Afdeling Q og Carl Mørck. Sammen tager de os med på gamle mordsager, som endnu ikke er løst. Der er planlagt i alt 10 bøger i serien om Afdeling Q.

Selfies lærte os Rose bedre at kende, ottende bind kommer til at handle om Assad og hans hemmeligheder og fortid, mens niende bind giver os et bedre indblik i Carl Mørck. Den sidste bog slutter det hele af med et brag.

Den 12. september 2007 blev Kvinden i buret af Jussi Adler-Olsen udgivet. Det var første gang, de danske læsere stiftede bekendtskab med Carl Mørck og Afdeling Q. Jussi Adler-Olsens bøger er vildt populære – og det er ikke kun herhjemme i Danmark, at vi elsker dem. Jussi Adler-Olsens bøger er oversat til mere end 40 forskellige sprog, og de har solgt mere end 16 millioner eksemplarer på verdensplan! Herhjemme står de danske, krimielskende læsere for mere end 3,5 millioner solgte bøger. Så en ting er sikkert: Vi elsker Jussi Adler-Olsen og Afdeling Q!

Herunder får du et overblik over Jussi Adler-Olsens serie om Afdeling Q med Carl Mørck, Assad og Rose. Der er indtil videre udgivet 9 bøger i serien, og bind 10, som udkommer den 02.11.23. afslutter den populære serie.

Rækkefølgen i Afdeling Q serien

  1. Kvinden i buret (2007)
  2. Fasandræberne (2008)
  3. Flaskepost fra P (2009)
  4. Journal 64 (2010)
  5. Marco effekten (2012)
  6. Den grænseløse (2014)
  7. Selfies (2016)
  8. Offer 2117 (2019)
  9. Natrium Chlorid (2021)
  10. Syv m2 med lås (2023)

 

Syv m2 med lås - 10. bog i serien

Udkommer 2. november 2023

Carl Mørck sidder fængslet, så Rose, Assad og Gordon må redde trådene ud på egen hånd. I Afdeling Q-seriens længe ventede finale er verden vendt på hovedet. De gode viser sig som onde, de onde som gode, og ofrene som de stærkeste.  

 

Natrium Chlorid - 9. bog i serien

Udkom 4. november 2021

Denne gang må Carl Mørck, Assad og Rose finde vej i et net af gamle sager om ulykker og selvmord, der tyder på at have forbindelse til hinanden. Det er en kamp mod tiden før et nyt offer må lade livet.

 

Offer 2117 - 8. bog i serien

Udkom i i 2019

Bogen handler om Assad og hans hemmeligheder og fortid. Ved vi overhovedet hvem han er og hvor han kommer fra? Assad har arbejdet sammen med Carl Mørck og Rose i mere end ti år, men holder stadig sin fortid for sig selv. I Offer 2117 følger vi Assad og får nogle af de svar, vi mangler.

 

Selfies - 7. bog i serien

Udkom i 2016

Selfies er syvende bog i serien om Afdeling Q, hvor ledelsen oplyses at opklaringsprocenten ligger under det forventede. Rose har beviset for det modsatte, men er trukket ned i en psykotisk sump med tråde til en mørk fortid, hvor der muligvis er begået en forbrydelse. En ældre kvinde findes myrdet, mens en billist indleder en brutal jagt på unge kvinder, og nye forbrydelser planlægges et andet sted. Er der en sammenhæng i forbrydelserne?

 

Den grænseløse - 6. bog i serien

Udkom i 2014

Den grænseløse er sjette bog i Afdeling Q serien. Carl får en opringning fra en bornholmsk kollega, men afviser hurtigt, da han opdager, at han er ved at blive prakket en sag på. Få timer senere er Rose mere rasende en nogensinde. Hårdt presset af Rose fører Carl Mørck Afdeling Q ind i en 17 år gammel sag, hvor en ung livsglad kvinde blev fundet dræbt, hængende i et træ.

 

Marco effekten – 5. bog i serien

Udkom i 2012

Marco effekten er femte bog i serien om Afdeling Q, hvor Marco må leve under sin farbror Zolas styre. Han er nødsaget til tiggeri, lommertyverier og indbrud. Han er dytig, men afskyer det og alt hvad Zola står for. Da han opdager, at familien vil gøre ham til krøbling, ser han ingen anden udvej end at flygte. Han konfronteres med en plakat af en savnet mand, hvis lig han har set i nærheden af sit hjem. Marco kæmper nu for sit liv. Hvad Marco ikke ved er, at det ikke kun er familien der ønsker ham dræbt. Men det ved Afdeling Q.

 

Journal 64 - 4. bog i serien

Udkom i 2010

Journal 64 er fjerde bind i serien, hvor unge utilpassede eller uheldige kvinder indtil for kun 40 år siden blev sendt til en lille ø, hvor metoder som misrøgt og tortur blev brugt til at holde orden. Nete Hermansen kom her til og slap væk. Eller det troede hun. Fortiden indhenter hende og bliver en af Afdeling Q's mest komplicerede sager. Sagen er blot en lille del af noget meget større med overgreb af højeste kaliber.

 

Flaskepost fra P – 3. bog i serien

Udkom i 2009

Flaskepost fra P er tredje bog om Afdeling Q, hvor en lille flakse, som har stået hengemt på en politistation i Wick, lander i Afdeling Q. Carl Mørck og Assad ledes ind i en grufuld sag om et søskendepar, som er sporløst forsvundet og aldrig meldt savnet af deres forældre.

 

Fasandræberne - 2. bog i serien

Udkom i 2008

I Fasandræberne møder vi for anden gang Carl Mørck og hans assistent Assad. Et søskendepar findes brutalt myrdet i et sommerhus i 1987. Den tidligere efterforskning peger på en gruppe kostskoleelever fra nogle af Danmarks mest velhavende familier. Men beviserne var ikke stærke nok. Ni måneder senere melder en af de mistænkte sig og sagen er opklaret. Er den så også det? Mappen lander hos Carl, som i første omgang tror der er esket en fejl. Han begynder at grave i materialet, hvor han opdager at noget er helt galt. Jagten er begyndt.

 

Kvinden i buret - 1. bog i serien 

Udkom i 2007

Med Kvinden i buret stifter vi for første gang bekendtskab med Carl Mørck og Afdeling Q. Folketingspolitikeren Merete Lynggaard forsvinder sporløst. Medierne kaster sig over sagen og gætter på mord, selvmord og frivillig forsvinden. Politiet sætter en stor eftersøgning i gang, men uden resultat. Først da Carl Mørck bliver sat på sagen i den nye afdeling for 'Sager under særlig bevilling' sker der noget. Carl og Assad kommer på sporet af en gerningsmand, som er drevet af had og har en grusom plan.

 

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner