Kender du genren romantasy?

Ordet er en blanding af de to kendte genrer romance og fantasy og denne "nye" genre er altså en god blanding af fiktion som indeholder både fantasy og romantik.

Det er særligt de to forfattere Sarah J. Maas og Rebecca Yarros, som har gjort genren populær og her kan du læse mere om både deres og andre bøger inden for genren.

af

- d. 12. april 2024

Om genren

 

Hvis du kunne lide at læse eller se Twilight, Vampire Diaries og Hunger Games så kan du være sikker på at du vil elske nogle af disse bøger!

Romantasy er som sådan ikke en ny genre, men BookTok fænomenet har givet genren sit eget navn og gjort den blevet virkelig populær. Faktisk så populær, at begreber som book hangover og "terapigrupper" på sociale medier efterhånden hænger uløseligt sammen med genren, når læserne mærker den særlige følelse af, at have afsluttet en virkelig fantastisk bog.

Et af nøgleordene i genren er Worldbuilding, hvor forfatteren opbygger et helt særligt univers som historien kan udfolde sig i. Du kender det måske fra Harry Potter, hvor universet er en magisk parallelverden, fuld af troldmænd, hekse og magiske væsner. Der er også ofte et helt fysisk, fiktivt, verdenskort og i romantasygenren spiller en fiktiv religion også ofte ind. Når worldbuildingen er rigtig god, så bliver man som læser så opslugt af universet, at det kan føles som en verden man træder ind i, når bogen åbnes.

I de nyere romantasy-bøger er der ofte stærke kvindelige hovedkarakterer og et matriarkalsk univers, som ofte taler til den kvindelige læser. Men det er altså personer af alle køn og i et bredt aldersspænd som læser denne genre, så hold dig ikke tilbage hvis det har vakt din interesse.

 

En af de mest populære forfattere lige nu er Rebecca Yarros, som har skrevet Fourth Wing og Iron Flame og hun har netop meldt ud at bind 3 af Empyrian-serien i slutningen af januar 2025 og kommer formentlig til at hedde Onyx Storm. Den udkommer både på dansk og på engelsk og vi er mange som slet ikke kan vente!

 

 

Herunder finder du først danske udgivelser, nederst nogle engelske, og så er der altså meget mere at hente ved at klikke på kategorien romantisk fantasy eller på forfatternes navne.

 

Rebecca Yarros

 

Sarah J. Maas

Lige nu er der kun tre af Maas' bøger i serien Et rige af torne og roser, som er oversat til dansk, men vi har hørt rygter om at forlaget arbejder på at få de sidste oversat, fordi serien er blevet så populær.

Sarah J. Maas har også skrevet andre serier i genren romantasy, bl.a. Throne of Glass og Crescent City, desværre kun er udgivet på engelsk indtil videre.

 

Andre titler i genren:

 

Engelske titler:

Vores normalpris 119 kr Medlemspris 115 kr

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner