Rækkefølgen på Kaja Nylunds serie Nordenvinden

Kaja Nylund er en talentfuld og meget produktiv norsk forfatter med en kæmpe bibliografi, på trods af sin debut i år 2013. Hun skriver historiske kærlighedsromaner og i Danmark er hun aktuel med serien Nordenvinden, som bliver på i alt - hold nu fast - 30 bind! Så der er noget at glæde sig til, men du kan allerede nu nyde de første 8.

Læs mere om serien her. 

af

- d. 11. april 2024

Om serien:

Nordenvinden er en slægtssaga som udspiller sig i Lofoten, år 1820, i det storslåede, men nådesløse, norkse landskab og følger mennesker som hver især kæmper for at finde deres vej gennem livets udfordringer.

Serien har den unge Oleanna i hovedrollen og følger hende på eventyr og mysterier, hvor hun graver i mørke hemmeligheder, forsøger at afdække en bitter slægsfejde og samtidig må opleve hvor vanskelig kærlighed kan være. Hun er forelsket i Martin, en tilrejsende fisker, som hun må snige sig ud om natten for at mødes med. Over flere tiår har Oleannas familie haft en bitter fejde med Haveng-familien og da Oleannas far bestemmer sig for at slutte fred mellem familierne, får det store konsekvenserr for både Oleanna og hendes søster. Gang på gang må Oleanna finde mod og styrke til at overkomme de udfordringer hun møder og hun er en stærk kvindelig karakter i sin tid.

Noget af det som vi elsker mest ved Nordenvinden er den måde, hvorpå karaktererne bliver formet og udforsket gennem seriens forløb så vi lærer dem rigtig godt at kende. Både hovedpersonerne og de mere perifere karakterer følger vi når de kæmper med indre dæmoner, forfølger deres drømme og konfronterer de udfordringer, som livet i det barske nord bringer med sig.

Samtidig formår Kaja Nylund at skrive en kompleks og fængslende historie, der holder læserne på kanten af stolen. Med plots og drejninger, der skaber spænding og overraskelser, er det altså svært at lægge Nordenvinden fra sig, vi er fanget fra første øjeblik. Selvom serien også berører mere tunge temaer som tab, kærlighed og forsoning, er der også plads til øjeblikke af håb og humor, og det giver en dejlig nuanceret og livagtig tone i bøgerne.

Hvis du elsker romantik og historisk drama, så er det bare om at komme i gang med denne elskværdige serie! Der er allerede udgivet de først 25 bøger på norsk og de kommer løbende til udgivelse på dansk, så der er masser at glæde sig til.

 

Rækkefølge:

 

  1. Slægtsfejden (2023)
  2. Elsk din næste (2023)
  3. Lukket hjerterum (2023)
  4. Bag det, du ser (2024)
  5. Iseliljas tårer (2024)
  6. Nuancer af lys (2024)
  7. Den, som tier (2024)
  8. Jægerens bytte (2024)

 

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner