Rækkefølgen på Kaja Nylunds serier

Kaja Nylund er en talentfuld og meget produktiv norsk forfatter med en kæmpe bibliografi, på trods af sin debut i år 2013. Hun skriver historiske kærlighedsromaner og i Danmark er hun aktuel med serien Rebekka som bliver på 55 bind samt serien Nordenvinden, som bliver på i alt 30 bind! 

Læs mere om serierne her. 

af

- d. 11. april 2024

Om Rebekka:

Blåklokkebarn er første bind i Kaja Nylunds debutserie Rebekka, som nu endelig bliver oversat til dansk. Serien udspiller sig i Nordnorge i 1880’erne og har med sin fascinerende blanding af tab, jalousi, drama og stor kærlighed vundet læsernes hjerter over hele Norge og nu får endelig lov at dele glæden her i Danmark.

Romanserien finder sted i den lille landsby Ørsnes i Lofoten. Her møder vi den 17-årige Rebekka, en venlig og omsorgsfuld ung pige med en stor kærlighed til dem omkring sig.

Som datter af landsbyens krambodsbestyrer (en form for traditionel købmandsbutik) lever Rebekka et trygt og godt liv. Hendes far gør alt, hvad han kan for at forkæle hende, men Rebekka savner sin mor, der døde, da hun var lille.

Hendes liv ændres drastisk, da hun uventet får tilbud om at blive tjenestepige på den store gård Solthun. Rebekka opdager snart, at Solthun gemmer på mange hemmeligheder, og hun søger vejledning hos sin synske tante Signe.

Rebekka har en tæt og loyal ven i nabodrengen Tobias, men for nylig er der opstået en ny spænding mellem dem – en følelse, der begynder at ændre deres forhold...

Rebekka-serien består af 55 norske udgivelser, så vi har altså nok at glæde os til her i Danmark.

Du finder alle bøger af Kaja Nylund her.

 

Rækkefølge:

  1. Blåklokkebarn (2024)
  2. Sølvnat (2024)
  3. Værgeløs (2024)

 

Om Nordenvinden:

Nordenvinden er en slægtssaga som udspiller sig i Lofoten, år 1820, i det storslåede, men nådesløse, norkse landskab og følger mennesker som hver især kæmper for at finde deres vej gennem livets udfordringer.

Serien har den unge Oleanna i hovedrollen og følger hende på eventyr og mysterier, hvor hun graver i mørke hemmeligheder, forsøger at afdække en bitter slægsfejde og samtidig må opleve hvor vanskelig kærlighed kan være. Hun er forelsket i Martin, en tilrejsende fisker, som hun må snige sig ud om natten for at mødes med. Over flere tiår har Oleannas familie haft en bitter fejde med Haveng-familien og da Oleannas far bestemmer sig for at slutte fred mellem familierne, får det store konsekvenserr for både Oleanna og hendes søster. Gang på gang må Oleanna finde mod og styrke til at overkomme de udfordringer hun møder og hun er en stærk kvindelig karakter i sin tid.

Noget af det som vi elsker mest ved Nordenvinden er den måde, hvorpå karaktererne bliver formet og udforsket gennem seriens forløb så vi lærer dem rigtig godt at kende. Både hovedpersonerne og de mere perifere karakterer følger vi når de kæmper med indre dæmoner, forfølger deres drømme og konfronterer de udfordringer, som livet i det barske nord bringer med sig.

Samtidig formår Kaja Nylund at skrive en kompleks og fængslende historie, der holder læserne på kanten af stolen. Med plots og drejninger, der skaber spænding og overraskelser, er det altså svært at lægge Nordenvinden fra sig, vi er fanget fra første øjeblik. Selvom serien også berører mere tunge temaer som tab, kærlighed og forsoning, er der også plads til øjeblikke af håb og humor, og det giver en dejlig nuanceret og livagtig tone i bøgerne.

Hvis du elsker romantik og historisk drama, så er det bare om at komme i gang med denne elskværdige serie! Der er allerede udgivet de først 25 bøger på norsk og de kommer løbende til udgivelse på dansk, så der er masser at glæde sig til.

 

Rækkefølge:

 

  1. Slægtsfejden (2023)
  2. Elsk din næste (2023)
  3. Lukket hjerterum (2023)
  4. Bag det, du ser (2024)
  5. Iseliljas tårer (2024)
  6. Nuancer af lys (2024)
  7. Den, som tier (2024)
  8. Jægerens bytte (2024)
  9. Nemesis (2024)
  10. Frostbidt hjerte (2024)
  11. Himmelbrevet (2024)
  12. Det du værner om (2024)
  13. Ravnens skrig (2024)

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner