blogImage382
blogImage382

Rækkefølgen på Michael Katz Krefelds bøger

Den prisvindende kriminalforfatter Michael Katz Krefeld er aktuel med 8. bind i sin serie om kriminalbetjenten Ravn, nemlig Terminalen, som udkommer d. 6. oktober 2023. Herunder er et overblik over alle Katz Krefelds bøger.

af

- d. 30. august 2023

Forfatteren Michael Katz Krefeld (f. 1966) hører til blandt den danske krimielite og har modtaget flere priser for sine bøger, blandt andet Martha-prisen (bedre kendt som "Læsernes egen pris"). Bøgerne i serien om Kriminalbetjenten Thomas Ravnsholdt er især blevet velmodtaget og er blevet oversat og solgt til 20 lande. Michael Katz Krefeld har planlagt at skrive 10 bøger i Ravn-serien og vi venter alle i spænding på de sidste fortællinger. Bog nr. 8 i Ravn-serien, Terminalen, udkommer 6. oktober 2023. 

Katz Krefelds populære serie om Cecilie Mars består af tre bind. Serien blev afsluttet i efteråret 2022.


Rækkefølgen af bøgerne i Ravn-serien:

 
 1. Afsporet (2013)
 2. Savnet (2014)
 3. Sekten (2015)
 4. Dybet (2016)
 5. Pagten (2017)
 6. Skytsengel (2019)
 7. Imperiet (2021)
 8. Terminalen (2023)

 

Om Ravn-serien:

Ravn-seriens hovedperson er kriminalbetjenten- og privatdetektiven Thomas Ravnsholdt. Bedre kendt som Ravn. Han bor sammen med sin hund Møffe, en engelsk bulldog, på sin båd i Christianshavn. Serien følger Ravn, når han rykker ud som privatdetektiv. Gribende og nervepirrende kommer han tæt på trafficking og korruption til dommedagssekter og levn fra DDR-tiden. Udover Ravn følger serien også Eduardo, der bor på båden ved siden af Ravn. Indehaveren af et antikvariat, Victoria, og Johnson som er bartender på værtshuset Havodderen. Ravn-serien består på nuværende tidspunkt af 8 bøger. Michael Katz Krefeld udkom tilbage i 2013 med første bog i Ravn-serien "Afsporet". Senere er bøgerne "Savnet", "Sekten", "Dybet", "Pagten", "Skytsengel", "Imperiet" og senest er bogen "Terminalen" kommet på markedet. Den udgives i oktober 2023. De 8 bøger i Ravn-serien kan læses selvstændigt. 

 

 

 

Rækkefølgen af bøgerne i Cecilie Mars-serien:

Michael Katz Krefelds har skrevet tre fantastiske bøger omhandlende Cecilie Mars. Første bog i serien er ”Mørket kalder", og den udkom i 2018. To år senere udkom anden bog i serien og opfølgeren ”Nattens udyr” og ca. tre år senere udkom den tredje bog i serien "Bødlernes daggry". I denne fremragende krimiserie følger vi Cecilie Mars, som er politikommissær ved Københavns Politi. Cecilie Mars er dygtig til hendes job. Hun er stædig og meget direkte, og hun gør sig ofte bemærket. Hendes måde at være på, og hendes ageren, gør hende også af og til upopulær blandt hendes kollegaer og i det barske miljø, som jobbet hos Københavns Politi bringer hende ud i. Bøgerne trækker os rundt sammen med Cecilie Mars, når hun udfører sit job som politikommissær, og opklarer barske og svære sager for Københavns Politi. Er du til serier med storbykrimi, temaer som moral, afmagt, selvtægt og ikke mindst retfærdighed, så er Cecilie Mars-serien lige noget for dig. 

 

 

Rækkefølgen af bøgerne i Katrine Bergman-serien:

 

 1. Protokollen (2010)
 2. Sort sne falder (2012)

Om serien:

Første bog i Katrine Bergman-serien ”Protokollen” udkom i 2010 og er den første bog ud af to. Anden og sidste bog har titlen ”Sort sne falder” og den udkom i 2012. Hovedpersonen, kriminalkommissær Katrine Bergman, arbejder i politiets drabsafdeling. Katrine har drabsafdelingens største opklaringsprocent, men er samtidig suspenderet for vold. Dog hentes hun ind til opgaver og der opstår et tæt samarbejde med PET’s kontraspionageafdelings chef, Nikolaj Storm. På deres rejse sammen oplever de på tætteste hold vold, magt, politik og truslen for terror. Oplevelser der er uhyggeligt realistiske. Serien kan læses som en selvstændig thriller. Ønsker du endnu mere forståelse for Katrine Bergman, kan serien læses i forlængelse af Michael Katz Krefelds Maja Holm-serie. I Maja Holm-serien stiftes nemlig for første gang bekendtskab med politikommissær Katrine Bergman. Mere om Maja Holm-serien følger herunder. 

 

 

Rækkefølgen af bøgerne i Maja Holm-serien:

 
 1. Før stormen (2007)
 2. Pans hemmelighed (2009)
 

Om serien:

Første bog i Maja Holm-serien ”Før stormen” blev udgivet i 2007. Forfatter Michael Katz Krefeld udgav to år senere efterfølgeren ”Pans hemmelighed”, som også er sidste bog i Maja Holm-serien. Bøgerne handler om lægen Maja Holm, og foregår i både Danmark og Norge. I seriens første bog har Maja søgt tilflugt på Norges kyst, i en isoleret by, efter et forfejlet parforhold. Overarbejde og selvmedicinering er lige ved at få bægeret til at flyde over. Hun kommer dog på andre tanker, da en patient på hendes arbejde findes død af overmedicinering. Hun finder dette mistænkeligt, og opdager at den lille isolerede by, hun bor i, rummer dybe hemmeligheder. Anden bog i serien om Maja Holm foregår i København. Maja er nu gravid og hjemvendt til hendes gamle barndomskvarter. Det idylliske hun huskede fra sin barndom, er dog langt fra det hun møder, da hun vender tilbage. Snart jagter hun seriemorder sammen med en tidligere bekendt, vicekommissær Katrine Bergman.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner