blogImage371
blogImage371

Mias anbefalinger til sommerferien

Sommerferien står for døren, og det betyder tid til fordybelse, tid til familien og tid til at gøre alt det, man drømmer om i en travl hverdag. Det er en tid på året jeg længe har set frem til.

af

- d. 26. juni 2018

For mit vedkommende betyder sommeren, at bunken af bøger, som ligger på mit natbord nu skal minimeres og sættes på reolen som ”læst.” 
Sådan er jeg vist ikke den eneste, som har det, for som direktør for en boghandel får jeg ofte spørgsmålet ”hvad skal jeg læse?”, og listen over gode bøger er lang.  
Jeg har derfor lavet en liste over bøger, som jeg vil anbefale til sommerferien – bøger som du kan nyde i sydens sol, i den danske sommer og alle andre ferie-skønne pletter.  
Det er en blanding af nye og gamle titler, men ens for alle anbefalingerne er, at det er bøger, der er underholdende, sætter stof til eftertanke, og som på en eller anden måde har sat sit aftryk hos mig.  


Her kommer de - god fornøjelse!

  
1. 3 krimier fra Katrine Engberg  
2. Havets børn af Anna Ekberg  
3. Som Pesten af Hanne Vibeke Holst  
4. Blækhat af Sissel Jo Gazan  
5. Italiensvej og De voksnes rækker af Anne Grue 
6. Ligblomsten og Mercedes- snittet af Anne Mette Hancock 
7. Dødevaskeren af Sara Omar 
8. Med åbne øje af Rasmus Tantholdt 
9. Papmache – reglen af Hella Joof 
10. Bedemandens datter og Ilkas arv af Sara Blædel 
  
  
Katrine Engbergs 3 krimier.  
Har du ikke læst Katrine Engbergs 3 krimier endnu, er de perfekte til ferien. Krimi og spænding på højeste plan, som er skrevet på en nærværende ”dansk” måde. Bøgerne foregår i København, og omgivelserne beskrives på en måde, hvorpå Katrines kærlighed til hovedstaden tydeligt skinner igennem. Hvis du er til krimier, er de et must-read.  


Anna Ekberg – Havets børn 
Ekberg er lige udkommet med deres nyeste bog, Havets børn. Havets børn er en spændingsroman, som både giver indblik i, hvordan det er at være børnesoldat i Afrika kombineret med en ung dansk kvindes personlige familiedilemma. Bogen er fantastisk spændende og meget anderledes end andre spændingsromaner.  
Der er noget ved bogen, præcis som med de to andre bøger af samme forfatter, som har gjort, at jeg undervejs blev i tvivl, om jeg kunne lide bogen eller ej. Alle tre bøger er dog vildt dragende, og jeg har haft svært ved at lægge dem fra mig. Samtidig har de alle tre gjort et indtryk på mig, der gør, at jeg kan huske enkelte scener meget tydeligt, og at mine tanker ofte strejfer elementer af bøgerne. 
Måske er det sådan, at et mesterværk skal være – ved afslutningen er jeg i hvert fald endnu engang fan.  
Husk også at læse Kærlighed for Voksne og Den Hemmelige Kvinde af samme forfatter.  

 

 

Hanne Vibeke Holst, Som Pesten 
En bog, der ikke ligner andre, som jeg har læst, men som inspirerede mig og gjorde, at jeg blev hængende på sofaen under et tæppe langt ud på vinterens sene nattetimer. Bogen handler om den danske læge Karolines kamp mod en dødelig virus i Europa, og om hvordan kampen for at redde verden ødelægger hendes egen familie og hendes nære relationer. Bogen sætter det at yde alt for at redde andre, mens ens egen verden smuldrer, i perspektiv. 

Derudover er bogen skrevet i et realistisk domæne, så man næsten har lyst til at iføre sig mundbind, når man bevæger sig ud af døren.  

 

 

Blækhat af Sissel Jo Gazan.  
Rosa vokser op blandt graffitikunstnere, hippier, venstreradikale og BZ’ere i 80’ernes Aarhus. Hun bor med sin mor, som interesserer sig mere for svampevidenskab og kampen mod kapitalismen, end for hvem der er Rosas biologiske far. Bogen er medrivende og beskrivelserne af det kunstneriske undergrundsmiljø i Aarhus er fantastisk realistisk. Det er bestemt en bog jeg vil anbefale til alle som ønsker at (gen)opleve 80'erne. 

 

  

Anne Grue, Italiensvej og De voksnes rækker 
Denne er en af mine favoritbøger, som handler om den italienske Vittoria Contini, som kommer til Danmark i 1958. Bøgerne en skøn fortælling om Vittoria, som kæmper hendes egen kamp mod de traditionelle kartoffeldanskere. En hyggelig fortælling om italiensk temperament, der møder dansk godmodighed.  

 

 

 

Anne Mette Hancock, Ligblomsten og Mercedes- snittet 
Endnu en dansk krimiforfatterinde, som giver de svenske krimiforfatterinder kamp til stregen. Hancocks to første krimier fortjener en kæmpe anbefaling. Krimierne gør op med den traditionelle hardcore krimigenre og balancerer imellem dilemmaerne, et personligt univers og en gennemgående case. Bøgerne har en snert af realisme, som gør selve historierne endnu mere relevante og dragende. 

Læs dem før din nabo😊 

 

   

 

Sara Omar, Dødevaskeren  
En barsk historie og skæbne, der balancerer på realismes kant. Historien sætter virkelig tanker i gang, og bogen fortjener fordybelse og tid til eftertanke. Det er en bog, man SKAL læse, hvis man vil opnå forståelse for kvinders liv i Mellemøsten. Det er ikke nem læsning, men rørende og barsk.  

    

 

Rasmus Tantholdt, Med åbne øje  
Bogen indeholder virkelige historier fra Rasmus Tantholdts mange rejser som udenrigskorrespondent i hele verden. Den er spækket med spænding og fortæller os om ”alt det vi ser på tv” indefra. Der er en passion over bogen, som gør, at Tantholdts ”jeg vil redde-verden-følelse” smitter af på læseren, og personligt følte jeg en lille rebelsk ild brænde i maven, da jeg læste bogen.  

 

  
Hella Joof, Papmache – reglen  
For mit vedkommende bliver ferien et gensyn med Papmaché-reglen. Jeg har aldrig før hørt om en bog, der bliver refereret til i så mange sammenhænge. Til bryllupper, hvor bruden taler om ”håndklæde-reglen” eller på besøg hos veninden, hvor Papmaché-reglen bliver nævnt som retfærdiggørelse for, at man har stuen plasteret til med ”kunst” fra børnehaven.  
Dyp bogen i glimmer og op på kaminhylde med den – den fortjener det. Husk at lytte til den på lyd, hvor selveste Hella læser bogen op. 

 

  
Sara Blædel, Bedemandens datter og Ilkas arv.  
Har man ikke læst disse to bøger, og er man til danske krimier, så er de must-reads. Bøgerne er fortællingen om hovedpersonens personlige dilemmaer, og Sara Blædel skildrer den personlige fortælling i den store kontekst. Fantastisk underholdende. 

 

 

 

Kærligste sommer hilsner


Bogelsker og direktør
Mia Wagner

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner