Månedens stemme - L. Sherman

Denne måned kan læse hvilke bøger romanceforfatteren L. Sherman selv læser og anbefaler til dig.

Bag forfatternavnet gemmer sig kvinden ved navn Ulrika Louisa Bjerregaard og hun er en yderst produktiv forfatter. Du kender hende som forfatteren til AKUT-serien, Clairmont College-serien, Mit spanske frikvarter og nu også Bjørkø-serien.

 

af

- d. 03. oktober 2024

L. Sherman er bogaktuel med Kildegård, udkommet på Forlaget Falco i september. Det er anden bog i hendes feelgood-serie, Bjørkø.

Til Halloween udkommer hendes nye romantasy, Blodhævn,en vampyr-romance i New Orleans på Forlaget Fioranello. Det forlyder også, at der er mere Akut på vej.

 

Af L. Sherman (Ulrika Louisa Bjerregaard)

Hvordan skal jeg kunne nøjes med at anbefale én bog, når der findes så mange vidunderlige historier? Det gør jeg heller ikke, bare rolig … 

Lad os starte med at se på, hvad jeg læser, for det afhænger meget af mit humør. Jeg læser cosycrime, mysterier, dark romance, feelgood og romantasy for tiden. Det vil sige, at jeg har gang iforskellige titler sideløbende. Der er i grunden ikke mange genrer, jeg ikke læser, og det har altid bølget op og ned. Efter en lang periode med primært romance og feelgood, der netop har føltes godt i perioder af mit liv, hvor hverdagen har snurret lidt for hurtigt, så breder jeg mig igen på tværs af genrer. Og det er virkelig fedt. Som forfatter nyder jeg at læse eller lytte. Mine øjne kan godt blive trætte efter mange timer foran en computer i mine egne tekster hver dag. Så er det dejlig at sætte en lydbog på.

Men nu til sagen: Hvilke bøger vil jeg anbefale jer? Jeg kunne nævne nogle af de store navne indenfor klassisk litteratur, men helt ærligt ... bliver det ikke lidt for forudsigeligt? Der er masser af gode,så det er på ingen måde for at negligere den litteratur, som har formet os igennem historien, men… når nu der findes så mange andre gode bøger, så vil jeg gerne slå et slag for dem. Jeg er inde i en ret spændende periode både som forfatter, men også som læser. Nogle dage er jeg til mystik andre feelgood. Lidt ligesom jeg ser forskellige film og serier, så har jeg brug for, at bøger giver mig noget forskelligt.

Hvis du vil havde dit hjerte flået ud … Så vil jeg anbefale David Nicholls' One Day eller Sammedag næste år. Den her bog er den vildeste følelsesmæssige rutsjebanetur. Vil følger Emma og Dexter på den samme dag år efter år. Det er en historie om timing, om livet og alle de chancer, vienten tager eller misser. Den er hjertevarm og hjerteskærende. Den er både filmatiseret, lavet som streamingserie og som bog.

Der er noget over efteråret, som giver mig lyst til at læse og skrive noget, som gør mere ondt. Så nu er I advaret.

Hvis du har brug for at pleje dit knuste hjerte ... Så vil jeg anbefale Richard Osmans Torsdagsmordklubben. Her møder vi en gruppe pensionister med hang til at løse mordgåder. Demødes hver uge for at gennemgå gamle, uopklarede sager – indtil de pludselig selv står midt i enrigtig efterforskning. Jeg elsker Agatha Christie, og den her er fyldt med tør britisk humor,hjertevarme og selvfølgelig et cosy krimi-plot.

Det er Halloween-tid … Jeg er elsker efterår, og den her tid på året, hvor bladene skifter farve,hvor regnvejr er lig med te-vejr. Hvor vi tænder stearinlys og putter os med et tæppe. Jeg har faktisk flere bøger. Jeg vil som fantasy og romantasy-bogelsker gerne slå et slag for en vidunderlig serie: De underjordiske af Rikke Alrø. Serien er komplet og består af Stormtid, Modvind og Disharmoni. Sidste bog er lige udkommet, og den har jeg ikke nået at læse endnu. Men de første to er medrivende og utroligt velskrevne, og så er det dansk. Bøgerne foregår simpelthen i Odense,men også i Elleskoven og på tidsrejser. Der er hekse, trolde og elvere.

Altid i min romance-era … Nu kan romance-forfatteren jo ikke slippe jer uden at have anbefalet en romance eller to. Dette efterår glæder jeg mig allermest til Ella Andrups Krydderier i gårdhaven, der udkommer den 29. oktober. Det er anden selvstændige bog i Gårdhave-drømme, hvor første bog: Lykkelig i gårdhaven udkom sidste efterår. Vi følger en gruppe mennesker i en hyggelig gårdhave i Hjørring. Det er dansk feelgood, når det er bedst.

Og så har jeg en ny kærlighed, cowboy-romance, jeg æder dem råt, måske fordi jeg har skrevet min egen cowboy i Cassian på Kildegård-stutteri i Bjørkø 2. Der er bare noget over en mand, der arbejder med dyr og bruger sine hænder og krop, ikke? Igen kunne jeg have valgt at fokusere på de bøger, som vi allerede kender af bl.a. Elsie Silver, men jeg har valgt Jody Hedlunds The Last Chance Cowboy”. Noget af det, som cowboy-romancer kan, er at blande miljø, feelgood og kærlighed. De er perfekte til at drømme sig væk til det vilde vesten – med et moderne twist. Hun har skrevet så mange cowboy-romancer, at du kan binge dig igennem efteråret med dem.

Jeg ved godt, at jeg har nævnt flere end én bog nu. Men jeg kan ikke begrænse mig, når jeg skriver, så hvordan skulle jeg kunne gøre det, når jeg anbefaler skønne historier. Jeg elsker kærlighed og hygge, men også uhygge, mystik, og fantasy …

Vælg én – eller vælg dem alle! Der er altid plads til lidt ekstra romantik og mystik i livet.

Kram
L. Sherman

 

L. Shermans anbefalinger til dig:

 

L. Shermans seneste udgivelser:

Du finder alle bøger af L. Sherman ved at klikke her.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner