Månedens stemme - Jacob Weinreich

Du kender helt sikkert allerede den dygtige og produktive forfatter Jacob Weinreich, om ikke andet så under et af hans pseudonymer. Jacob Weinreich har en mangfoldig forfatterkarriere bag sig, hvor han har skrevet både romaner, personlige beretninger og børnebøger.

Senest har han, i samarbejde med Lars Findsen forfattet spionthrilleren Skygger på Silkevejen og d. 20. juni 2024 udkommer hans helt nye krimi Grib mig, sagde døden.

af

- d. 06. juni 2024

Sammen med Anders Rønnow Klarlund har han under pseudonymerne A. J. Kazinski og Anna Ekberg skabt en imponerende række bestsellere. Blandt deres mest kendte værker finder man bl.a. Den sidste gode mand og Den hemmelige kvinde. Kazinskis bøger har en global appel og udgives i tyve forskellige lande. Flere af deres værker er også blevet solgt til filmatisering, hvilket vidner om deres brede popularitet og spændende historier.

Som månedens forfatter hos Plusbog, har Jacob Weinreich skrevet om hvad han selv læser og hvilke bøger han kan anbefale dig. Lær Jacob Weinreich bedre at kende her.

Du finder et udvalg af hans udgivelser nederst på siden. Hvis du er nysgerrig på at læse mere om Weinreichs kommende bog, så kan du læse hans egne ord om tilvejeblivelse af den ved at klikke her.

 

 
Jeg læser bøger i næsten alle genrer men har en svaghed for spænding, krimi og gys.
 
Lige nu er jeg næsten færdig med britiske Ian McEwans roman Nøddeskal, der på en måde også er en krimi. Det er en mordhistorie centreret omkring et ægteskab i opløsning – og med den ret geniale vinkel, at hele historien er fortalt gennem et ufødt barn, et foster, der ganske uforvarende overhører hvordan en udspekuleret mordintrige udvikler sig.
Det er en lidt arty krimi, men selvom jeg også er til mere klassiske krimier – både de hårdkogte amerikanske og de mere afdæmpede mysterier – værdsætter jeg virkelig Ian McEwans mod og evne til at finde et helt nyt take på en ellers temmelig slidt genre.
Og så kan Ian McEwan skrive! Sproget er spændstigt og opfindsomt. Flere gange har jeg taget mig selv i at gå tilbage og genlæse en passage, fordi der var noget der stak ud. Noget der pirrede min nysgerrighed. Selv med 50 sider tilbage tøver jeg ikke med at anbefale Nøddeskal til alle, der kan lide en anderledes og intelligent mordhistorie.
 
Under Nøddeskal ligger så den nye Stephen King-roman og venter. Holly hedder den. Stephen King har jeg fulgt mig gennem det meste af mit liv, og selvom ikke alle hans mange bøger rammer hundrede procent plet, er bundniveauet tårnhøjt.
I Holly møder vi detektiven Holly Gibney, som første gang optrådte i Stephen Kings fremragende krimi-debut, Mercedesmanden. Den glæder jeg mig til at læse.
 
Jacob Weinreichs anbefaling til dig:
 
Jacob Weinreichs egne udgivelser:

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner