blogImage186
blogImage186

5 gode Low FODMAP bøger

Med Low FODMAP kan du vinke farvel til oppustet og irritabel mave og komme i bedre balance. Kom godt i gang med Low FODMAP diæten med en af disse fem gode Low FODMAP bøger.

af

- d. 21. maj 2017

Diæten Low FODMAP er udviklet af en australsk diætist ved navn Sue Shephard. Målet med diæten er at hjælpe folk med irriteret tyktarm – som giver oppustet og irritabel mave – med at formindske eller helt fjerne generne.

Navnet kommer fra det man skal undgå, da kosten er lav på ”FODMAP”, som er:     

F – fermenterbare

O – oligosakkarider

D – disakkarider

M – monosakkarider

A – &

P – polyoler

Fermenterbare henviser til de kulhydrater, som nedbrydes i tarmen. Oligosakkarider er en gruppe kulhydrater med op til 10 molekyler. Disakkarider er en gruppe kulhydrater med to molekyler, og monosakkarider er kulhydrater med et enkelt molekyle. A’et i FODMAP står for "and" eller på dansk og. Polyoler er sukkeralkoholer.

5 gode Low FODMAP bøger

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner