Rækkefølge af Yrsa Sigurdardóttirs bøger

Yrsa Sigurdardóttir debuterede i 1998 som børnebogsforfatter. I 2005 tog hun skridtet, og debuterede som krimiforfatter, og kan nu betegnes som en af Islands krimidronninger. Se rækkefølgen på hendes bøger her.

Find den helt nye udgivelse Skærsild og læs mere om serien her.

af

- d. 20. juni 2024

Yrsa Sigurdardóttir debut i Thóra Gudmundsdóttir-serien blev oversat til ikke mindre end 30 forskellige sprog. Hendes krimier har vundet priser både hjemme på Island men også internationalt. I 2016 vandt Freyja og Huldar-seriens første bog, DNA, Palle Rozenkrantz Prisen for årets udenlandske krimi.
 
Efter afslutningen af Huldar og Freyja-serien, har Sigurdardóttir taget hul på en ny og spændende serie med efterforskerne Týr og Karó og retsmedicineren Idunn i hovedrollerne. Serien kaldes Sort is og starter med første bind af samme navn, som d. 10. juni i 2024 er blevet efterfuglt af Skærsild.
 

Rækkefølgen af bøgerne i Sort is-serien:

 1. Sort is (2023)
 2. Skærsild (2024)
 

Om Sort is-serien

Sort is-serien kaster læserne ind i en verden af spænding og mystik på den afsidesliggende ø Hvalfjödur. Med efterforskerne Týr og Karó samt retsmedicineren Idunn i front udfolder serien dybtgående mysterier og dødsfald i et tilsyneladende idyllisk samfund. Hver bog afslører skræmmende hemmeligheder og personlige tragedier, der tæt væves sammen med øens rå og dragende natur. Serien tilbyder en uimodståelig blanding af kriminel intrige og psykologisk spænding, der fænger læseren fra første side.

 

 

Rækkefølgen af bøgerne i Huldar og Freyja-serien:

Klik på bogens titel for at læse mere om bogen.

 1. DNA (2016)
 2. Hævn (2017)
 3. Tilgivelse (2017)
 4. Vold (2019)
 5. Dukken (2020)
 6. Tavshed (2021)

 

Om Huldar og Freyja-serien

Huldar og Freyja-serien handler om Huldar, som er efterforsker, og Freyja der er børnepsykolog. Serien foregår i Reykjavik og det omkringliggende område. Huldar og Freyja samarbejder omkring opklaringen af nogle af Islands værste forbrydelser, som indbefatter mord på børn og unge. 
 
Bøgerne i serien er voldelige og ikke mindst barske. Selv som garved krimilæser, kan de få hårene til at rejse sig af forfærdelse. 
 
Første bog i serien har titlen DNA og blev udgivet i 2016. Siden er der udkommet Hævn, Tilgivelse, Vold, Dukken og sjette, og sidste, bog i serien hedder Tavshed, og udkom i 2021.
 
Bøgerne i Huldar og Freyja-serien har hvert deres plot, og kan derfor læses uafhængig af hinanden.
 

 

Andre udgivelser af Yrsa Sigurdardóttir på dansk

E-bøger:

 

Rækkefølgen af bøgerne i Thóra Gudmundsdóttir-serien:

 1. Det tredje tegn (2006)
 2. Den der graver en grav (2007)
 3. Aske (2009)
 4. Isblå spor (2011)

Om Thóra Gudmundsdóttir-serien

Hovedpersonen i Thóra Gudmundsdóttir-serien er advokaten Thóra. Hun er alenemor og bor sammen med sin kærste, en tysk advokat, i byen Reykjavik. Hårrejsende forbrydelser og efterforskningssager høre til dagligdagen for Thóra. 

Første bog i serien hedder Det tredje tegn og udkom i 2006. Der er ialt skrevet 4 bøger i Thóra Gudmundsdóttir-serien på dansk. De efterfølgende bøger hedder Den der graver en grav fra 2007, Aske fra 2009 og Isblå spor fra 2011.

Desværre er de danske bøger i serien udsolgt fra forlaget, men kan stadig købes som lyd- og e-bøger. De kan dog stadig skaffes i engelsk udgave med titlerne: Last Rituals, My Soul to TakeAshes to DustThe Day is DarkSomeone to Watch Over Me, og The Silence of the Sea.

 

Andre udgivelser af Yrsa Sigurdardóttir på engelsk


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner