Rækkefølgen på Jens Henrik Jensens bøger

Leder du efter Jens Henrik Jensens velkendte krimibøger og ønsker at udforske dem i den rette rækkefølge? Så har vi gode nyheder til dig, da du kan finde alle bøgerne i Jens Henrik Jensens krimiserier i kronologisk rækkefølge.

af

- d. 06. november 2023

Jens Henrik Jensen er en markant figur inden for dansk kriminallitteratur, og hans spændingsromaner er yderst populære både blandt læsere og kritikere. Og det er ikke tilfældigt! Hans bøger fastholder en ekstraordinær kvalitet fra den første til den sidste. Han har også modtaget adskillige priser for sine thriller-krimier, inklusive Krimimessens Publikumspris i 2018, og hans bøger er blevet oversat og udgivet i 14 lande.
 
Med sine Kazinski-trilogi, Portland-trilogi og Oxen-serien (tidligere kendt som Danehof-trilogien og som også er aktuel på TV2), har Jens Henrik Jensen solidt etableret sig som en mester inden for trilogi-formatet. Hans bøger er bestsellere, og hans talent som dansk krimiforfatter er blevet bemærket i udlandet.
 

Rækkefølgen af bøgerne i Oxen-serien

 1. De hængte hunde (2012)
 2. De mørke mænd (2014)
 3. De frosne flammer (2016)
 4. Lupus (2018)
 5. Gladiator (2021)
 6. Pilgrim (2023)

Om Oxen-serien

I Oxen-serien følger vi Niels Oxen, en krigsveteran og tidligere jægersoldat. Han er vendt hjem fra krigen med dybe traumer og kæmper nu for at genopbygge sit liv og finde tilbage til en normal tilværelse. Hans krigsoplevelser har efterladt ham med betydelige udfordringer, og samtidig bærer han på en række velbevarede hemmeligheder. Dyk ned i serien og afslør de mysterier, der omgiver Niels Oxen.

 

Rækkefølgen på Portland-trilogien 

 1. Økseskibet (2005)
 2. Kulmanden (2007)
 3. Spøgelsesfangen (2010)

Om Portland-trilogien 

I Portland-trilogien følger vi kriminalassistent Nina Portland, der er ansat ved Esbjerg politi. Nina bliver tildelt sager med international interesse, men uanset hvor efterforskningen fører hende, ender det altid med at centrerer sig omkring Esbjerg. Jens Henrik Jensen integrerer autentiske kriminalsager fra virkeligheden i sin fortælling gennem Portland-trilogien.

Man bør læse Portland-trilogien serien i kronologisk rækkefølge, for at få alle de vigtigt, men små detaljer med. 

 

Rækkefølgen på Kazanski-trilogien 

 1. Kællingen i Krakow (1997)
 2. Hofnarren i Murmansk (1999)
 3. Ulven i Banja Luka (2002)

Om Kazanski-trilogien 

I Kazanski-trilogien er hovedpersonen CIA-agenten Jan Jordi Kazanski, der bestrider en betroet stilling som international ressource inden for CIA. I disse fortællinger følger vi Jan, mens han navigerer gennem flere lande og konfronterer både amerikanske agenter og russiske mafiabosser. Historierne er fyldt med spænding og fokuserer på en CIA-agent med afgørende missioner.

For at få alle detaljer og ikke mindst spændende historier med gennem bøgerne, bør du læse dem i kronologisk rækkefølge.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner