Lækker opskrift sunde vafler fra Johanne Mosgaard
300 kikærtemel eller hvedemel
2 tsk bagepulver
1 nip salt
5 dl mælk
2 spsk olivenolie + ekstra til at smøre vaffeljernet
300 g revne gulerødder
pesto
avocado
friske spirer
ristede pinjekerner eller mandler
friskkværnet peber og flagesalt
1 lille bundt frisk basilikum
1 håndfuld rucola
1 dl olivenolie
1 spsk gærflager eller parmesan (kan undlades)
40 g pinjekerner eller mandler + ekstra til topping
1 fed hvidløgFlagesalt
Mættende madvafler toppet med grøn pesto, avocado og friske spirer. Et lækkert lille mellemmåltid, men de kan også serveres som morgenmad. Vaflerne kan også bruges som en lille snack i madpakken. Pisk en dej af kikærtemel, bagepulver, salt, mælk og olie. Riv gulerødder groft på et rivejern og vend dem i dejen. Lad dejen hvile i 10 minutter, imens dit vaffeljern varmer op. Du kan enten bruge et belgisk eller hjerteformet vaffeljern. Smør dit vaffeljern med lidt olie og hæld dej i vaffeljernet. Bag vaflerne, til de er gyldne. Servér med pesto, avocado, lidt friske spirer, ristede pinjekerner, flagesalt og friskkværnet peber.GRØN PESTO Rist pinjekerner eller mandler på en tør pande, til de er gyldne. Blend alle ingredienserne sammen i en minihakker, til der ikke er for grove stykker tilbage i pestoen. Smag til med salt. Opbevar din pesto i køleskabet.
Grøn mad - grøn energi
Johanne Mosgaard - Indbinding: Indbundet
Plantebaseret kogebog til hele familien med farverige og mættende opskrifter uden løftede pegefingre hjælper til grøn livsstil. Udover at bidrage med smukke farver, så der også er noget for øjnene, så er grøntsager fyldt med gode næringsstoffer og vitaminer. De indeholder kostfibre, som er guf for tarmene. Hvis der er noget, der er sundt og giver god energi, så er det at spise planterigt og varie... Læs mere