Kvindernes internationale kampdag

I anledning af Kvindernes internationale kampdag d. 8. marts, har vi samlet en række spændende bøger om kvinder, feminisme og ligestilling.

Du finder både helt nye og tidligere udgivelser herunder, samt bøger som er henvendt til børn og unge.

Glædelig kampdag til alle!

 

af

- d. 03. marts 2024

Hvis du har lyst til at se resten af vores store udvalg om emnet, så tjek vores kategorier: kvindernes internationale kampdag, kønsstudier: kvinder og pigersocial diskriminering og ligestilling og feminisme og feministisk teori.

 

Sara Alfort er på banen med en helt ny bog om Damer der fik nok, som udkommer i forbindelse med kvindernes kampdag, og har du endnu ikke læst forgængeren om Damer der var for meget, kan du roligt glæde dig! Alfort skriver om historiens markante kvindeskikkelser som faldt uden for normen og skubbede til grænserne for hvad kvinder kan og burde.

 

Susanne Possing er sociolog og udviklingsforsker og arbejder med menneskeskæbner. Med sin nye bog Kvindernes land, skildrer hun sit møde familier i en lejr for internt fordrevne i Uganda. Bogen giver stemme til kvinder, mænd og børn, som vi sjældent hører, men mest kender som tal i en statistik, som flygtninge eller som ofre for klimakrise og fattigdom. Hvad sker der, når disse mennesker, fattige og marginaliserede som de er, forsøger at tilkæmpe sig noget, der ligner en værdig hverdag?

 

Mød 7 af verdens modigeste kvinder i Trine Christensens helt nye Kvindsmod, som er en inspirerende bog med stærke personelige fortællinger.

 

Anne Kirstine Cramon gør, i sin helt nye bog, op med ældgamle fordomme om kvinder, som stadig bliver reproduceret. Hun har særligt fokus på når kvinders udfordringer bliver gjort individuelle og hvordan det er en del af et større strukturelt problem.

 

Kunsthistoriker Katy Hessel fortæller os Historien om kunst uden mænd i denne helt nye bog, hvor hun gør med at kvinder alt for ofte er blevet udeladt i kunsthistorien. Det er de vigtigste kvindelige kunstnere fra Renæssancen og 1800-tallets USA, den hollandske guldalder og efterkrigstidens Latinamerika. Det er historien om, hvordan kvinderne brød med normerne, kom ind på kunstakademierne og var med til at forme kunstens verden.

 

En helt ny beretning om modige, seje og stærke kvinder er De Eventyrlige Kvinder som er forfattet af 47 medlemmer af Kvindelige Eventyreres Klub, som blev stiftet i 1954. Medlemmerne af klubben er blandt andet huledykkere, bjergbestigere, astronomer, polarforskere, piloter mv., som har det til fælles, at de kaster sig ud i eventyr på vidt forskellige måder. Men en evig rejselyst og forståelse for eventyrets styrke binder dem sammen.

 

Kvinderne bag vesten er fortællingen om kvinder, der lever i skyggen af rockere. Kvinderne bliver anset som mændenes ejendom og noget som er mindre værd end både klubben, brødrene og deres motorcykler. Bogen er blevet til gennem dybdegående research, kildearbejde og på baggrund af lange interviews med de kvinder det handler om.

 

Tidligere udgivelser, som stadig er relevante:

 

Henvendt til børn og unge:


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner