Fotograf: Sara Galbiati, Gyldendal Medie, 2022
Fotograf: Sara Galbiati, Gyldendal Medie, 2022

Kim Fupz har 40 års jubilæum

Året 1984 debutterede Kim Fupz Aakeson som børnebogsforfatter med bogen Hvem vover at vække guderne?

Siden er det blevet til over 100 udgivelser og vi fejrer Kim Fupz' imponerende 40 års jubilæum her på Plusbog!

Læs mere her og find bogen Fupz på tværs som markerer jubilæet.

af

- d. 21. august 2024

Kim Fupz Aakeson, født i 1958 i København, er en af Danmarks mest alsidige og produktive forfattere, kendt for sin evne til at skabe både tankevækkende og underholdende litteratur. Med en uddannelse som manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole har han i løbet af sin 40-årige karriere bidraget betydeligt til både dansk film og litteratur.

Hans forfatterskab er præget af en bemærkelsesværdig evne til at tage svære og alvorlige emner op, ofte krydret med et strejf af humor og ironi, hvilket gør hans historier både dybe og tilgængelige for yngre læsere. Blandt hans mest elskede børne- og ungdomsbøger finder vi den populære Vitello-serie, samt værker som Pragtfuldt, pragtfuldt (2015) og Berørte Katrine (2016). Hans bøger er utrolig populære hos både børn og voksne og det har sikret ham et hav af priser, herunder Kulturministeriets Børnebogspris og Gyldendals Børnebogspris.

I samarbejde med Sanne Munk Jensen har Fupz udgivet ungdombogen Au pair (2022) og han har også fået en plads i Gyldendals serie Shakespeare genfortalt, hvor Fupz genfortæller Macbeth i bogen Mac (2023). Hans evne til at fange de udfordringer, som unge står over for, kombineret med hans unikke fortælleteknik, gør ham til en uundgåelig figur i dansk litteratur for børn og unge.

Selvom Kim Fupz Aakeson også har skabt betydelige værker for voksne, fx serien Huset på DR, et fængselsdrama som er baseret på Fupz' roman til voksne Fangeleg fra 2021, så er det altså hans bøger og historier for børn og unge, der ofte fremhæves som hans mest uforglemmelige. Med sin særlige blanding af alvor og humor har han formået at skabe fortællinger, der både bevæger og underholder, og som har sat varige spor i dansk børnelitteratur.

Her kan du se Gyldendals portræt af Kim Fupz Aakeson, hvor han selv fortæller om sit forfatterskab:

Credit: Gyldendal Forlag

Credit: Gyldendal Forlag
 
 
Denne store illustrerede bog Fupz på tværs, er udgivet i forbindelse med forfatterens 40 års jubilæum og samler seks af hans allerbedste billedbøger: Farmanden, En lille bog om det hele, Pigen der fik rigtig mange søskende, Gorillaen der var en gorilla, Krapyl, og En pige, en løve, en storvildtjæger.

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner