Vi elsker hyggekrimier

Her er guiden til de bedste hyggekrimier!

Derfor har vi samlet nogle af vores favoritter her, så du nemt kan finde din næste læseoplevelse og der er altså noget for alle.

 

af

- d. 16. april 2024

Hyggekrimi, også kendt som cosy mystery-genren, er til alle os som elsker at slappe af med en god bog, som både er spændende og fuld af mysterier, men uden for blodige detaljer og meget voldsomme scener.
Mange hyggekrimier er også krydret med humor og har en let stemning, som kan give et smil på læben under læsningen. Find alle bøger i kategorien hyggekrimier her.
 
 

Robert Thorogoods serie om Marlow-klubben

 
Her får du en hylende morsom "pensionistkrimi", som følger amatørdetektiven Judith Potts, som opklarer mordgåder i den lille by Marlow. Sammen med vennerne Suzie og Becks danner hun en uofficiel detektivklub, der løser komplekse sager, som politiet ikke kan knække. Serien kombinerer hyggelig krimistemning med skarpe plots og charmerende karakterer, hvilket gør bøgerne både spændende og underholdende.
Der er foreløbigt plangt 3 bind i serien og du kan roligt give dig i kast med denne spændende, hjertelige og fængslende serie, som er en sand fornøjelse fra første til sidste side.
 
 

 

Marianne Cedervalls serie om Karlsson & Fridman

 
Endelig kommer bind 4, Til døden os skiller, i Marianne Cedervalls serie med Karlsson & Fridman, den har vi ventet på med længsel! Vi var vilde med de 3 første bøger: Mord på øen, Med døden til bords og Det forladte hus som finder sted i en ellers fredelig lille landsby på Gotland. Da Anki Karlsson bliver enke, flytter hun til Gotland og her møder hun den pensionerede kriminalkommissær Tryggve, da hun bliver mistænkt for mord. De to bliver et skønt og umage makkerpar i serien, som flere gange må arbejde sammen om at opklare, hvem der forstyrrer freden gang på gang i den idylliske landsby.
Marianne Cedervall skriver en intens og hyggelig, men utrolig fængende serie, hvor vi ikke lægger bogen fra os før mysteriet er løst!
 
 
 
 

En dyrebar fangst af Christoffer Holst

 
En ny og velkommen gæst i hyggekrimigenren, er første bog i denne nye serie om to umage søstre, der opklarer forbrydelser i det smukke, svenske landskab. Vi møder Louise og lillesøster Lina, som bliver viklet ind i et mysterie, de kun sammne kan løse. Spørgsmålet er bare om de kan opklare mysteriet om den forsvundne pige, før det er for sent?
Vær med fra starten i denne nye fængende serie.
 
 

 

Den morderiske macaron af Ana T. Drew

 
En helt ny bog i genren, og den første i serien om privatdetektiven Julie Cavallo, foregår i et ellers harmonisk fransk landskab med lavendelmarker, duften af friskbagt brød - og mord!
Julie Cavallo er indehaver af et konditori og da en mand dør i butikken, får hun mistanke om at han er blevet forgitet og går selv i gang med at efterforske hans død. Med sig har hun heldigvis sin excentriske bedstemor, sarkastiske søster og nørdede souschef og sammen udgør de et skønt hold af amatørdetektiver, som sammen forsøger at løse den perfekte forbrydelse. 
Det er i sandhed en ægte hyggekrimi med tvist og humor og vi kan slet ikke vente til der udkommer flere bøger i serien!
 
 
 
 

Elle Cosimano serie om Finlay Donovan

 
Den enlige mor til to, Finlay Donovan, er forfatter og knokler for at få alle ender til at nå sammen i hverdagslivet. Hun kommer dog til at opleve virkelighed og fantasti flyde sammen, da hun både bliver viklet ind i en mordefterforskning og samtidig, ved et tilfælde, har hun fået sig en morderisk sidegesjæft da hun egentlig skulle skrive en spændingsroman.
Dette er den første bog i serien, på indtil videre to bind, om Finlay Donovan, hvor hun igen og igen kommer på kant med loven - og det sker altså ikke uden, at vi som læsere får noget at grine af mens Finlay forsøger at få styr på sit kaotiske hverdagsliv som mor og lejemorder.
 
 
 
 

Anne Grues serie om Fru Mortensen

Serien om den ukontroversielle efterlønner Anne-Maj Mortensen er indbegrebet af en hyggekrimiserie, da der er lige så meget hygge som uhygge i bøgerne. Vi følger Anne-Maj, gravhunden Mortensen, hendes datter Iben og barnebarnet Diddi i og omkring Nykøbing Sjælland. Anne-Maj er en rigtig hygge-mormor, som elsker mad, sin familie og sin gravhund - og at opklare mord. Bind 5, Blodigt bryllup, er netop udkommet som mini-krimi, men har du ikke læst de foregående bøger endnu, så kan du glæde dig til at starte med Mysteriet i genbrugsen.

 

Adams arv af Sofie Lassen-Kahlke

 
I Lassen-Kahlkes krimidebut, følger vi Ursula Madsen som er 57 år, advokat og lykkeligt skilt. Hun bliver imidlertid trukket tilbage til sin fortid i Gammel Ry, da en gammel ven ligger bevidstløs efter et fald på en trappe og efterlader et brev som kun må læses af Ursula. Hun vikles ind i et spind af familiekonflikter, hemmelige bankbokse og kærlighedsintriger og snart spirer en mistanke om Adam overhovedet er faldet ved et uheld – eller har nogen forsøgt at skubbe ham i døden?
Adams Arv er en hyggelig krimi, der lægger vægt på et farverigt persongalleri. Du kan glæde dig til at lære Adams familie godt at kende, alt imens Urasula snuser rundt på den store herregård. Bogen er blevet så populær at filmrettighederne til den allerede er solgt, så det er et vaskeægte mysterie du kan kan give dig i kast med her.

 

Anders De la Motte & Måns Nilssons serie om Mordene på Østerlen

 
Denne fremragende serie må du ikke snyde dig selv for at læse! Indtil videre er der udgivet to bind og vi kan slet ikke vente til der kommer flere, for vi elsker de sjove og excentriske karakterer i serien.
Vi følger den kantede og let ubehøvlede politikommissær Peter Vinston, som ved mere end et tilfælde, kommer til at danne makkerpar med den lokale politibetjent Tove Esping - en uerfaren, men ambitiøs og opmærksom kvinde. Bøgerne er fyldt med forræderi, grådighed og mord midt i et ellers smukt miljø og godt krydret med humor, hvor vi samtidig får lov at gætte med og løse mysteriet sammen med hovedpersonerne. Karaktererne og steder er godt beskrevet, så det er næsten som at være der selv og man kommer virkelig i sommerstemning af bøgerne.
 

 

Richard Osmans serie om Torsdagsmordklubben

 
Torsdagsmordklubben følger fire seniorer, Elizabeth, Joyce, Ibrahim og Ron, fra seniorlandsbyen Coopers Chase, har en fælles passion, de sammen dyrker: uopklarede mordsager. De fire venner mødes hver torsdag i Puslespilsstuen for at drøfte uopklarede mordsager og de får noget for hånden i hver bog, hvor nye mysterier skal opklares! Serien er indtil videre på 4 selvstændige bøger: TorsdagsmordklubbenManden der døde to gangeKuglen der ikke ramte og den nyeste fra januar 2024 Den sidste djævel skal dø.
Her finder du den første bog i serien:

 

M.C. Beatons serie om Agatha Raisins Costwoldsmysterier

 
Denne vidunderlige serie er på indtil videre 4 bind, hvoraf den nyeste lige er udkommet i december 2023: 1. Agatha Raisin og den dødbringende tærte, 2. Agatha Raisin og den diabolske dyrlæge, 3. Agatha Raisin og mordet i Haveselskabet, 4. Agatha Raisin og en livsfarlig spadseretur og du kender den måske allerede fra tv? Selvom du måske har set serien allerede, kan du alligvel sagtens læse bøgerne med stor fornøjelse! 
Agatha Raisin er gået på pension, men det betyder ikke at hun er gået i stå! Hun er en geskæftig, kontant kvinde som er vant til at få sin vilje og så er hun snushane uden lige, som viser sig at være ret dygtig til at opklare mysterier. Men hendes vanlige mangel på finfølelse får rykket landsbyhemmeligheder op med rode i det ærkebritiske idyliske Cotswolds og måske bør hun vogte sig for at stikke snuden i en morders sager?
Hvis du var vild med Anne Grues serie om Fru Mortensen, så giv dig straks i kast med denne serie! Agatha Raisin er mere frembrusende end Fru Mortensen, men begge kvinder er ukonversielle og meget humoriske at følge.
Her finder du den første bog i serien:
 

 

Den forelskede morder af Søren og Lotte Hammer

 
Første bind i serien, som foregår i 1970’erne, handler om sygeplejeeleven Jytte, som bor på på kollegie i Lyngby. Her bliver vi ført tilbage til tiden for marxisme, hessiantapeter, demonstrationer, speltgrød, hjemmestrik og arbejdsløshed - og handlekraftige kvinder. Jytte er en ny type amatørdetektiv – hun er ung, varmhjertet, handlekraftig og lidt naiv. Derudover har hun en tendens til at falde for de forkerte mænd og her i første bind oplever hun oplever mærkelige ting, føler sig overvåget og bliver desuden udsat for overfald - måske endda af en morder?
Bogen kvalificerer sig i den grad til genren hyggekrimi og vi håber der snart kommer flere bøger med Jytte!

 

SJ Bennetts serie om De royale mordmysterier

 
Serien er indtil videre på 2 bind og du finder dem herunder.
De royale mordmysterier er en charmerende hyggekrimiserie om Dronning Elizabeth og det engelske kongehus, hvor den royale idyl bliver forstyrret gang på gang. Heldigvis er Dronning Elizabeth en intelligent og snu kvinde, som forener skarp intuition med et lang livs observationer og kan udmanøvrere både politiet og MI5 så de rigtige mordere bliver afsløret!
Det er en velskrevet, fantasifuld, humoristisk og kærlig hyldest til Dronning Elizabeth og de engelske kongehus.
 

 

Rosemary Shragers serie Cotswolds

 
Endnu en underholdende og hyggelig serie til de madglæde Anne-Maj Mortensen elskere som også elsker britisk landsbykrimi! Her går madglæde og mordgåder hånd i hånd når vi følger den nyligt pensionerede tv-kok Prudence Bulstrode. Hun forventede at hun skulle leve en rolig og idyllisk pensionisttilværelse i Cotsworlds, men igen og igen må hun sande at sådan bliver det ikke. Prudence er en charmerende dame, som har svært ved at modstå et godt mysterie og sammen med sit barnebarn, Suki, viser det sig også at hun har talent for at opklare mordmysterier. Og det er endda samtidig med at der er gæster som skal imponeres og der skal kokkereres til den store guldmedalje!
Costwolds-serien er en munter og begavet serie fyldt med mysterier der med garanti vil stille appetitten hos læsere med hang til hyggekrimier, britiske mordgåder og – ikke mindst – bordets mange glæder.
 

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner