Det læser vi

Er du i gang med en god, spændende, inspirerende eller hyggelig bog lige nu? Eller mangler du inspiration til din næste læseoplevelse?

Herunder kan du læse hvilke bøger vi, her på kontoret, er i gang med for tiden.

af

- d. 06. marts 2024

Helene: Jeg har den sidste måned læst roman-trilogien om de grønlandske børn Tabita og Vittu, skrevet af Iben Mondrup. En barsk fortælling om at adoptere to grønlandske børn og tage dem med til Danmark. Hvor fortidens spor helst skal slettes i Danmark, selvom de for evigt vil være i børnene. Børnene, der aldrig bliver lykkelige i Danmark, bliver også skilt fra hinanden. De vokser op, ulykkelige, hvert sit sted i Danmark, men finder en måde at vende tilbage til Grønland på. Men efter at have været væk i så mange år, er det ikke nemt at vende tilbage. I hver sin by, forsøger Tabita og Vittu at overleve, og ønsker at finde deres mor. Men bliver de lykkelige igen..... ?
Bøgerne er baseret på virkelige hændelser og man fornemmer tydeligt, at Iben Mondrup har lavet masser af research i Grønland. Du får et klart indblik i Grønland og Danmark i midten af 60'erne og frem til 80'erne. Om befolkningen, arbejdet, sammenhold, familieforhold og meget mere. 

 

Kathrine:  Jeg læser pt. A Court of Mist and Fury af Sarah J. Maas. Den første var lidt langtrukken, men taget i betragtning at det er en lang serie med en masse world building, er det måske fint nok. Der er en nice udvidelse af karaktergalleriet i serien, samt af den verden bøgerne foregår i . I del 2 er der mere action og handling - det kunne måske være balanceret bedre, så første del ikke var så tung, men serien er fed!
 
Jeg lytter til Det sidste liv af Mohlin & Nyström - en god krimi, sympatisk hovedperson, med en spændende baggrund. Jeg glæder mig helt sikkert til at læse den næste i serien! Den er velskrevet og balancerer rigtig fint at følge både opklaringshold og civile.

 

Stinne: Jeg har gerne gang i flere bøger på en gang og så skifter jeg ofte mellem formater, så jeg både læser og lytter. Jeg glæder mig rigtig meget til Krimimessen, så derfor er jeg lige nu gået all in på at læse bøger af forfattere som deltager i messen og som jeg ikke før har læst noget af.
Jeg er pt ved at læse Offermageren af Viveca Sten og jeg er virkelig fanget af den! Den var lidt længe om at komme rigtigt i gang, men til gengæld blev siderne brugt på en god og grundig introduktion til karaktererne. Det er på sin vis en klassisk krimi, men jeg kan rigtig godt lide skrivestilen og at jeg får lov til at følge både pårørende og politiet samtidig. Jeg kan godt lide at følge opklaringsarbejdet, gætte med og få løst gåden på samme tidspunkt som karaktererne i bogen gør det. Jeg er ret spændt på slutningen og glæder mig allerede til at læse mere af hende.
 
Så lytter jeg til Kun vi kender sandheden af Christina List, den er ikke så lang men det betyder til gengæld at den er spændende lige fra start! Den lægger op til et åbenlyst plot, men mon ikke der kommer et vildt twist? Der er i hvert fald en spændende 2'er, som jeg helt sikkert også skal høre efterfølgende. Det er desuden min mandlige favoritoplæser, Dan Schlosser som har indtalt bøgerne og han deltager faktisk også i årets krimimesse.
 
Jeg er også lige nødt til at nævne, at jeg for nyligt har læst Det forkerte mord af Britt Tippins og det var en skøn hyggekrimi, lidt i stil med Anna Grues serie om Fru Mortensen. Den handler om en bibliotekar der elsker true crime og engagerer sig så meget i en enkelt sag, at hun stiller spørgsmålstegn ved politiets opklaring af sagen. Det var forfriskende at følge en karakter som ikke var journalist eller i politiet og jeg læser gerne flere bøger med Barbara Larsen i hovedrollen hvis de skulle komme.
Tippins udkommer faktisk med en helt ny spændingsroman Det bliver i familien som jeg helt sikkert også skal læse, selvom det ikke er en efterfølger til Det forkerte mord.

 

Brian: Pt. lytter jeg til Project Hail Mary af Andy Weir.Bogen er indtil videre ok. Weir forsøger altid at putte så meget science ind i science fiction som muligt. Det synes jeg er ret fedt, men indimellem bliver det lidt søgt  Læse: Her vi jeg til at gen-læse Mistborn trilogien af Brandon Sanderson, startende med "The Final Empire". En af mine yndlings fantasy bog-serier af en af mine yndlings forfattere. Specielt "magi-systemet" i bogen er anderledes og interessant. 

 

Morten L.: Jeg er lige nu i gang med Njals Saga - en del af Islændingesagaerne. Islændingesagaerne er historiske fortællinger fra vikingetiden, om livet blandt frie bønder på Island. De fleste islændingesagaer følger en ung helts rejse og Njals Saga er første bind af seks og den handler blandt meget andet om det ubrydelige venskab mellem Gunnar og Njal, deres koner og konflikter som bringer samfundet på randen af borgerkrig.

 

Thorbjørn: Jeg lytter til Elon Musk af Walter Isacson på vej til og fra arbejde. Jeg finder det utroligt motiverende at høre om de vilde resultater han har opnået ved at revolutionere flere af de nok hårdeste brancher der findes.

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner