Allan Erik Mortensens krimiserier

Allan Erik Mortensen (f. 1970) er aktuel med en helt ny og spændende krimiserie Jon Harding. Han er bedst kendt for at have skrevet den fantastiske Hængedynd-serie, der består af i alt 10 bøger. Allan arbejder til daglig som folkeskolelærer og medvirkede i 2021 i TV2-dokumentaren "Smertens børn", der stiller skarpt på mistrivsel blandt folkeskoleelever. Du kan læse mere om serierne her.

af

- d. 25. april 2024

Allan Erik Mortensens potentiale som Danmarks helt store krimistjerne manifesteredes i genudgivelsen af Hængedyndserien og udgivelsen af det 10. bind i serien i 2022. Han har selv oplevet systemets barske konsekvenser for utilpassede børn og unge både på egen krop og gennem sit arbejde som folkeskolelærer. Den indignerede nerve bruger han i Hængedyndserien, hvor koldblodige mord og tragiske skæbner møder humor og folkeligt nærvær.
 
Nu er han aktuel med den nervepirrende serie Jon Harding. De første to bøger er udkommet og heldgvis skal vi ikke vente længe før vi kan læse 3. bind, Når høgen hvæsser klør, som udkommer d. 8/10 2024 og du kan selvfølgelig forudbestille den lige her!

 

 

Rækkefølgen af bøgerne i Jon Harding serien er:

 

 

Om serien:

Serien er ny, men hovedpersonerne kender vi allerede fra Hængedyndserien, det er nemlig Jon og Viggo. Allan Erik Mortensen har, til denne serie, hentet inspiration i virkelighedens uhyggeligste sager, bl.a. ved hjælp af Florence McLeans bøger om seriemordere i forsøget på at forstå deres sind.

Viggo er stadig landbetjent mens Jon har fået nyt job som kriminalkommisær i NSE-gruppen - National enhed for Særlig Efterforskning - det som før i tiden blev kaldt Rejseholdet i folkemunde. NSE-gruppen rejser ud til nogle af de værste, mest bestialske og mystiske drab i Danmark. Der er i den grad skruet op for spændingen og Allan Erik Mortensen skuffer bestemt ikke. Det er et glædeligt gensyn med Jon og Viggo og en serie som helt sikkert vil falde i krimielskernes smag.

 

Rækkefølgen af bøgerne i Hængedyndserien er:

 

 

Om Hængedyndserien:

I serien møder vi landbetjent Jon Harding og politimakkeren Viggo som har en frisk jargon, når de sammen holder styr på provinsen Gæringe. De bliver revet ud af deres vante rutiner, da de bliver sat på sager om brutale røverier, kidnappede kvinder og seriemordere med bestialske metoder.  

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner